Transformatie kantoorpand tot Hotel, Den Haag

Staybridge Hotel

Transformatie kantoorpand tot Hotel, Den Haag

In het hart van Den Haag, direct tegenover de Hofvijver en het Binnenhof heeft Vink+Veenman in opdracht van de Borealis Hotel Group de transformatie uitgevoerd van een kantoorpand aan de Lange Vijverberg naar een residenteel hotel, een zogenaamd Staybridge Hotel. Dit hotelheeft 101 "suites" gekregen.

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht.

De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp.

Het historische karakter is als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek voor ontspanning, vergaderen en ontbijt. Bovendien bieden deze kamers prachtig uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.