Over Vink+Veenman

Vink+Veenman is een actieve specialist op het gebied van ontwikkelen en bouwen. Door onze platte organisatie kunnen wij snel en flexibel inspringen op de vraag over ontwikkelen en/of bouwen. Door te beschikken over eigen materieel en een vast team van vakmensen kunnen wij de kwaliteit, veiligheid en planning waarborgen. Wij zijn in staat mooie projecten haalbaar en betaalbaar te krijgen. Het winnen van tenders en aanbestedingen zit dan ook vaak in de kennis en creativiteit wat ons onderscheidt. Met een hecht team zoeken we graag naar de mogelijkheden en gaan we graag de uitdaging aan. Vanuit het Groene Hart is de gehele Randstad ons werkgebied.

Hans Veenman en Frank Agterof voeren de directie en vormen samen met 60 medewerkers het volledige team van Vink+Veenman. Projecten van uiteenlopende grootte worden gerealiseerd met één doelstelling: Doen wat beloofd is!

Organisatie

Onderaan deze pagina is onze organisatiestructuur weergegeven.

Wij zijn lid van de volgende organisaties en zijn in bezit van de volgende certificaten;

certificaat erkend leerbedrijf.pdf

bewijs van inschrijving woningborg.pdf

VCA.pdf

ISO 9001.pdf

Bewijs van lidmaatschap Bouwend nederland.pdf

Beleidsverklaring Kwaliteit-Arbo-Milieu.pdf

OpenCompanies/vink+veenman b.v.

Personeel

Bij al onze activiteiten maken wij maximaal gebruik van de kennis en kunde die binnen Vink+Veenman aanwezig is. Kenmerkend binnen ons team is de betrokkenheid. Een goede binding van de medewerkers met het bedrijf is een van de grote succesfactoren. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie zodat iedereen de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

We bouwen elke dag aan projecten om trots op te zijn. Die trots is -naast onze kwaliteiten- een garantie voor het behalen van de gewenste kwaliteit.

Personeelsvereniging

De bedrijfscultuur van Vink+Veenman kenmerkt zich door open communicatie en een hoge mate van betrokkenheid van medewerkers bij het wel en wee van de organisatie. Dit komt onder andere tot uiting in een actieve personeelsvereniging.

WKA informatie

WKA gegevens en Voorwaarden.

Hieronder vindt u alle benodigde WKA gegevens van Vink+Veenman. Door op onderstaande links te klikken, kunt u de gewenste documenten downloaden en indien gewenst uitprinten:

verklaring betalingsgedrag loonheffingen vink en veenman.pdf
uittreksel kvk vink en veenman.pdf
g-rekeningovereenkomst Vink en Veenman.pdf
algemene voorwaarden Vink en Veenman.pdf

Goede doelen

Vink+Veenman steunt diverse goede doelen. Dit gebeurt door losse giften of door het bestemmen van bepaalde budgetten voor een goed doel. Er worden bijvoorbeeld geen relatiegeschenken meer verstrekt.

Zo zijn wij van mening dat de bestemming van het eindejaarsbudget voor relatiegeschenken aansluit bij de maatschappelijke normen en waarden waarin veel relaties moeite hebben met het aannemen van kleine relatiegeschenken.

Tevens doet het besef dat er menselijke noden in de wereld zijn die onverminderd steun vragen, ons besluiten de jaarlijkse relatiegeschenken te vervangen door een donatie aan goede doelen. In het verleden is de keuze meermaals uitgekomen op de De Hospice Groep Alphen - Nieuwkoop en de Stichting Vink+Veenman voor Ambachtelijke opleidingen in de Derde Wereld. Hiernaast vindt u meer informatie over deze Stichtingen.

Vink+Veenman in beeld

Michiel Schildmeijer

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Chiel Schildmeijer en ik ben Uitvoerder bij Vink+Veenman. Ik ben 36 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Sharon en zoon Tjem van 1.5 jaar oud in Aarlanderveen.

Ik ben in Nieuwkoop geboren en getogen en heb daar de eerste 25 jaar van mijn leven gewoond, samen met mijn ouders, twee zussen en broertje. Mijn broer Jordy is ook werkzaam als timmerman bij Vink+ Veenman. Sinds zes jaar wonen wij in Aarlanderveen nadat wij tussendoor even in Ter Aar hebben gewoond. Ik ben een zeer actief persoon die graag voetbalt, tennist en trainingen geeft aan een jeugd team van SV Aarlanderveen. Als het weer het toelaat vis ik op vrijdag nacht vanuit onze boot op de Nieuwkoopse plassen op karper.

Hoe ben jij bij Vink+Veenman terecht gekomen?
Na de middelbare school ben ik de koks opleiding gaan doen. Na vijf jaar in de horeca gewerkt te hebben wilde ik toch wat anders. Mijn vader en broer waren beiden in de bouw werkzaam als timmermannen en vonden dit een mooi beroep dus de volgende stap voelde vrij logisch.
Ik kwam al snel bij Vink+ Veenman terecht aangezien er meerdere familie leden hier al met plezier werkzaam waren. Ik werkte vijf dagen per week en daarnaast volgde ik de opleiding niveau 2 ‘Primair timmerman’ in de avond uren. Dit betekende twee avonden in de week naar Leiden toe. Dit was goed vol te houden aangezien wij met vijf jongens van Vink+Veenman die kant op moesten (niveau 2 en niveau 3).

Binnen 3.5 jaar had ik niveau 2 en niveau 3 te pakken van de timmeropleiding. Het voordeel van avondschool is dat je op je eigen tempo door de theorie heen kan. Tevens kregen wij binnen Vink+Veenman goede en voldoende begeleiding om op tijd onze praktijktoetsen te maken. Wij hadden hiervoor Jozef van den Hoorn als aanspreekpunt/coördinator.
In praktijk is het erg fijn om te werken als iemand binnen de eigen organisatie je, op gepaste afstand in de gaten houdt. Soms hadden wij wel eens een zetje in de rug nodig om op tijd onze werktekeningen en of toetsen af te hebben. Het valt niet altijd mee om naast je werk en twee keer avondschool ook nog het huiswerk op tijd af te hebben.

Niet lang daarna ben ik gestart met de opleiding ‘Uitvoerder Bouw niveau 4’. Dit hield in dat ik twee avonden per week naar school moest om de opleiding te halen. In tegenstelling tot de andere twee opleidingen was dit een meer klassikaal gerichte opleiding.

In deze opleiding kregen wij meer exacte vakken voor onze kiezen zoals: wiskunde, mechanica en natuurkunde. Tevens moesten wij behoorlijk veel verslagen maken over verschillende onderwerpen. Mede door de goede begeleiding op school had ik na twee jaar ook dit diploma te pakken. Met dit niveau 4 diploma kan je altijd doorstromen naar een HBO opleiding.
Ondertussen leven wij alweer in 2020 en ben ik al meer dan 15 jaar actief bij Vink+Veenman. Na eerst acht jaar getimmerd te hebben ben ik daarna als uitvoerder aan de slag gegaan. In eerste instantie liep ik met een ervaren uitvoerder mee om zo bepaalde zaken onder de knie te kunnen krijgen. Daarna ben ik gaande weg steeds meer zelfstandig aan de gang gegaan op verschillende klussen.

Wat vind jij het leukste aan werken in de bouw en bij Vink+Veenman
Mijn voorkeur gaat uit naar wat kleinschalige projecten. Denk daarbij aan een renovatie van een aantal woningen, een enkel woonhuis bouwen, een blok van zes woningen of een villa. Het voordeel van een wat kleiner project is dat ik de helft van de tijd gewoon lekker mee kan werken. Op deze manier kan ik goed in de gaten houden wat er speelt op dat moment en kan ik daarop ook goed reageren. De hele dag binnen zitten is op dit moment nog niks voor mij.

Het fijne van ons bedrijf is dat wij in het bezit zijn van heel veel goede vakmensen! Daar kom je pas achter als je andere bedrijven/personen gaat inhuren voor diverse werkzaamheden. Als uitvoerder ben je behoorlijk afhankelijk van de kennis en vakbekwaamheid van bijv. je werkvoorbereider en of timmermannen. En je krijgt als uitvoerder bij Vink+Veenman heel veel vrijheid. Dit vind ik ook erg fijn. Vanuit directie wordt er vertrouwen uitgestraald, dat is een goede en belangrijke basis om gezamenlijk een project te doen slagen.

Welk project van V+V ben je het meest trots op
Het mooiste dat ik als uitvoerder heb begeleid is een villa in Amsterdam. Deze woning had een woonoppervlakte van ruim 1100m2. De kelder alleen al was 300m2 groot. Met 11 badkamers en een verwarmt buitenzwembad was dit huis van alle gemakken voorzien. Wij hebben deze woning totaal afgewerkt opgeleverd dus met vloerbedekking en behang. Ik heb hier samen met nog twee timmermannen meer dan twee jaar gezeten. Al met al een heel divers bouwproces, met bouwtechnieken die ik nog niet eerder had gezien.
Ik hoop dat ik de komende jaren nog veel leuke projecten mag maken met mijn collega’s en onderaannemers. Wat zeker ook belangrijk is dat wij met z’n allen gezond en fit mogen blijven.

Tevens hoop ik dat wij de komende tijd nieuwe collega’s mogen begroeten.


Vink+Veenman in beeld

Maurice Laros - leerling timmerman

Wie ben je?
Ik ben Maurice Laros, woon in Hazerswoude-Dorp en in het weekend ook nog wel eens in het verre zuiden van ons land, daar komt m’n vriendin vandaan.

Tot mijn 28e heb ik bij een bedrijf gewerkt dat spouwmuren en kruipruimtes isoleert. Per jaar reed ik zo’n 400/500 verschillende adressen af. Die omslag naar de bouw was dus wel even wennen voor mij. Inmiddels ben ik 30 en al aardig ingeburgerd bij Vink+Veenman. Ik volg de avondschool, het eerste deel van mijn opleiding is binnen, nu ben ik bezig met het laatste gedeelte.

In het weekend hou ik ervan om te gaan mountainbiken of ergens te wandelen in de bossen met m'n vriendin. Wat mij de laatste jaren erg interesseert is duurzaamheid, dit is natuurlijk een heel actueel iets en komt werkelijk waar in alles terug. We worden tegenwoordig platgegooid met die term. Mede daardoor ben ik vegetariër geworden (nu een half jaar) want vlees is allesbehalve duurzaam en vegetarisch minstens net zo lekker. Eten interesseert dan ook, het liefst wel lekker groen en gezond maar ook ik hou natuurlijk wel van iets ongezonds op z'n tijd.

Wat is jouw functie bij Vink+Veenman
Ik ben leerling timmerman. Als timmerman voer ik het werk uit wat al maanden geleden bedacht is en waar de tekeningen al lang van klaar liggen. Tenminste dat is de bedoeling want in de praktijk loopt alles anders en past het nooit zo mooi als op de tekening. Wij zijn de schakel waar dingen zichtbaar worden en daar hou ik van, bovendien ben ik graag met m'n handen bezig. Het werk is heel wisselend als timmerman, van de fundering, tot het dak dichtmaken, ruw betonwerk tot de laatste plinten.

Wat is het leukste aan het werken in de bouw
Dingen worden zichtbaar tijdens het bouwproces, stukje voor stukje krijgt het gebouw vorm. Dat is mooi om te zien. Ook is het mooi om te zien om samen iets neer te zetten, iedereen heeft zo z'n eigen taak en doet waar hij goed in is.

Er worden veel activiteiten georganiseerd bij Vink+Veenman en iedereen kent elkaar, wat weer ten goede komt tijdens het werk. Je moet het toch met z’n allen maken.

Welk project van Vink+Veenman ben je het meest trots op
Het IKC Triade in Aalsmeer, in de twee jaar dat ik bij Vink+Veenman werk heb ik inmiddels al bij meerdere projecten meegelopen maar in Aalsmeer zijn we letterlijk gestart in het zand met de fundering en ben ik pas weggegaan toen het gebouw waterdicht was zo ongeveer. Ik heb dus lang meegelopen.

Wat hoop je dat de toekomst gaat brengen
Ik wil nog meer mooie dingen maken bij Vink+Veenman en de fijne kneepjes van het vak leren.

Vink+Veenman in beeld

Mark Heemskerk

Wie ben je?
Mijn naam is Mark Heemskerk, 27 jaar oud en woonachtig met mijn vriendin in Zegveld. Ook wel het mooiste dorp van het groene hart genoemd.
Inmiddels ben ik drie jaar werkzaam bij Vink+Veenman na het afronden van studie. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de 4-jarige opleiding MBO bouwkunde in Gouda. Deze opleiding heb ik in vier jaar afgerond en hierna heb ik besloten om HBO Bouwkunde te gaan studeren in Amsterdam. In het derde leerjaar ben ik stage gaan lopen en zo ben ik bij Vink+Veenman terecht gekomen. Voetbal spelen en kijken is mijn passie naast mijn werk, ik voetbal zelf bij Siveo’60. Daarnaast vind ik het leuk om en biertje te drinken met mijn vrienden en lekker op vakantie gaan.

Wat is jouw functie bij Vink+Veenman?
Ik ben een werkvoorbereider. Als werkvoorbereider ben je de spin in het web voor het uitvoering gereed maken van alle onderdelen die bij bouwproces komen kijken. Een werkvoorbereider controleert (werk)tekeningen op technische uitvoerbaarheid, volledigheid en kwaliteit. Een werkvoorbereider bewaakt of het bouwproject op planning loopt. Daarnaast is een werkvoorbereider betrokken bij het inkopen van materialen/onderaannemers. Gezamenlijk met de uitvoerder ben je dus verantwoordelijk voor de uitvoering van het bouwproject. De werkvoorbereiders functie is dus een zeer gevarieerde functie.

Wat vind jij het leukste aan werken in de bouw en bij Vink+Veenman
Persoonlijk vind ik het leukste van de bouw hoe er van “niets” iets gemaakt wordt. Zo start je vaak met een lege bouwkavel en daar dient een gebouw op gerealiseerd te worden. Door de tijd zie je het gebouw echt groeien.

De functie werkvoorbereider bij Vink+Veenman is erg breed en wordt niet gekaderd tot het alleen controleren van werktekeningen. Als werkvoorbereider bij Vink+Veenman ben je verantwoordelijk voor de financiële, technische en organisatorische onderdelen van het bouwproject. Als werkvoorbereider ben jij de verantwoordelijke van het bouwproject. Je zou dus kunnen zeggen dat je bij Vink+Veenman werkvoorbereider en projectleider van het bouwproject ben.

Persoonlijk vind ik de veelzijdigheid van mijn dagelijkse werkzaamheden zeer fijn. Het klinkt misschien erg cliché maar geen enkele dag is hetzelfde. Bouwen doe je nooit alleen dit doe je met je collega’s, leveranciers en onderaannemers. Je bent gezamenlijk een (bouw)team en dat vind ik erg fijn. Vink+veenman is een fijn bedrijf met zeer gezellige en fijne collega’s.

Welk project van V+V ben je het meest trots op
Het project waar ik erg trots op ben is de nieuwbouw van het Ashram College te Nieuwkoop. Wij hebben dit bouwproject net voor de kerstvakantie opgeleverd. Er zaten veel uitdagingen in het bouwproject die wij als projectteam hebben ondervangen. Het is een zeer mooi gebouw waar iedereen trots op is. .
Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereiding van de 20 woningen Pauwhof te Zwaanshoek.

Wat hoop je dat de toekomst gaat brengen
In de toekomst hoop ik dat ik en mijn collega’s vele mooie projecten mogen realiseren. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp tegenwoordig. Daarom hoop ik dat wij in de toekomst vele duurzame projecten mogen realiseren.

In de toekomst hoop ik ook een eigen duurzame woning te bouwen ergens in Zegveld. Het lijkt mij fantastisch om je eigen huis te ontwerpen, bouwen en in gebruik te nemen.

Vink+Veenman in beeld

Werkvoorbereider - Olaf van Dam

Wie ben je?
Ik ben Olaf van Dam, 37 jaar en woonachtig in Nieuwkoop. Ik ben ruim 14 jaar werkzaam als projectleider/ werkvoorbereider bij Vink+Veenman B.V.. Naast mijn fulltime werkweek ben ik de trotse vader van drie prachtige dochters, Lies (5 jaar), Karlijn (3 jaar) en Mare (6 maanden), in het weekend ben ik dan ook veel met ons gezin bezig. Wanneer ik nog tijd overhoud speel ik graag een voetbalwedstrijd op zaterdag met het derde elftal van SV Aarlanderveen.

Wat vind jij het leukste aan werken in de bouw en bij Vink+Veenman?
Het leukste aan de bouw vind ik dat ieder werk weer anders is. Je leert nog iedere dag van de projecten die je mag doen. Vink+Veenman hanteert een platte werkorganisatie en heeft een informele sfeer, wat erg prettig is. Daarnaast is de sociale en eerlijke omgang met collega’s ook erg fijn. Het met elkaar een mooi project maken geeft je voldoening en dan ben je uiteraard ook trots.

Welke projecten van Vink+Veenman ben je het meest trots op?
Ik ben op veel van onze projecten trots, maar de twee grootste werken die ik heb gedaan zijn 89 woningen Maronia en Himera te Hillegom, een project wat in 2008-2009 is gebouwd en 79 woningen Vijverhof te Nieuwkoop, dit werk is tussen 2010 en 2012 gerealiseerd.

Recentere werken zijn 26 appartementen te Hilversum en 23 appartementen Spoorstraat te Roelofarendsveen.

Wat hoop je dat de toekomst gaat brengen?
Ik hoop vooral nog veel mooie projecten te kunnen en mogen realiseren. Momenteel ben ik werkzaam voor het project de Ring in Hoofddorp, een zorgcomplex voor stichting Ons Tweede Thuis en voor het project IKC Triade te Aalsmeer, een school met kinderopvang met een omvang van circa 2960 m2 vloeroppervlakte.

Sponsoring

Vink+Veenman sponsort vele verenigingen in de omgeving en steunt hen hierdoor bij de functie die zij in onze maatschappij uitoefenen. Hieronder vindt u een aantal van deze verenigingen.

Stichting Triathlon Nieuwkoop

Volleybalvereniging de Waterlanders

Voetbalvereniging NSV

Sportvereniging Nieuwkoop

Tennisvereniging LTV Noorden